Bryllup 1. maj 2004

Her på siden er der både et par billeder og en god lille historier. Vi havde hørt om en gammel tradition med at brudeskoene skal købes med kobbermønter (se citat herunder), så vi har lagt til side de sidste år og med en tung pose tog vi en tur i Magasin.

Vi fandt dog forbavsende hurtigt et par sko, og så kom det store spørgsmål til ekspedienten, tog de nu imod så mange mønter, og ja det gjorde de da. Han tilkaldte et par piger til at hjælpe med optællingen og forsvandt så selv kort tid efter. Ca. et kvarter senere var pengene talt op og vi kunne tage skoene med hjem.

Nu havde vi heldigvis kamera med, så vi fik taget et par billeder, og her kan I så se et par søde ekspedienter tælle op.

Brudeskoene

Man må gerne låne brudeskoene af en anden, og man må ifølge overtroen også gerne bruge et par af sine gamle sko. Derimod må brudgommen ikke købe brudesko til sin tilkommende, for så vil hun løbe fra ham. Hvis bruden køber nye sko, skal hun passe godt på dem. For hvis de går i stykker, sker det samme med ægteskabet. Skikken med at købe brudesko for kobber- én-ører var meget udbredt i 1950'erne. I 1992 er den blevet genoplivet med de nye 25-ører, men den synes dog endnu ikke at være særlig udbredt. Kobbermønter har altid været betragtet som lykkebringende, hvad der sandsynligvis er årsagen til, at netop brudeskoene skulle købes med disse mønter. Tidligere skulle man desuden helst betale kærlighedsgaver med kobbermønter for at holde onde ånder - og uheldig indflydelse i det hele taget - borte fra forholdet mellem forlovede eller ægteviede.

Citatet er hentet fra: http://www.bryllupsmagasinet.dk/brudgummen.htm

Så tælles der. Og her er skoene.

Tilbage