5/11 2007

Så er der nyt igen… lidt.
Nu har vi nemlig set nogle andre sider af naturen, som det nok er værd at prale af. For det første har vi nu en del gange efterhånden været heldige at se nordlys, og det er ligeså fantastisk, som jeg havde forestillet mig. Det starter som et svagt lys, der lidt ser ud som når man kan se lyset fra en by på himmelen. Så vokser det, til det næsten ser ud som om himmelen åbner sig, og bevæger sig henover himmelen i stærkere og stærkere farver. Til sidst følger det banen tilbage igen og dør ud. Og det sjoveste er næsten, at når man fotograferer det, bliver det helt grønt! Så grønt er det ikke i virkeligheden. Vi har endnu kun fået nogle lidt uskarpe billeder af det, men René har købt et nyt objektiv, da han var i Danmark, så nu glæder vi os til at prøve det af næste gang.

Sneen er også rigtigt kommet nu. Det kom rigtigt, da René, Valentin og Esben var i Danmark, hvor det sneede uafbrudt i 4 dage. Efter det lå sneen så højt at det gik voksne til livet. Det var lidt sjovt. Heldigvis nåede jeg lige at købe den andensidste kælk inden drengene kom hjem, og især Valentin har brugt den meget. Han synes sneen er alle tiders. Esben synes det meste af tiden bare at det er koldt! Så i weekenden fik vi endnu et naturfænomen at føle… og høre! Der har været piteraq. Andetsteds på siden kan man læse om denne type storm, og lad mig bare sige at stormen i Danmark i 1999 godt kan gå hjem og lægge sig (nå ja, det har den så sådan set gjort…)! Det var helt vildt, det stormede bare uafbrudt i 1½ dag, og det gamle træhus, vi bor i, larmede helt vildt. Væggene klaprede og det pep i alle rør. Vinduerne er åbenbart heller ikke helt tætte; i hvert fald kunne det sne ind! Vi lærte dog en vigtig lektie af denne piteraq… så snart der er varsel, skal man lukke sine skodder! De bankede mod væggene, og hold da op det larmer! Men det var nu bare en mild piteraq, det kan blive meget værre. Så det er vi spændte på. Man føler virkelig, hvor afhængig man er af vind og vejr heroppe, og jeg begynder at se hvorfor man ikke har travlt med noget som helst. Vejret kan jo vende alle planer på hovedet fra det ene øjeblik til det andet.

Vi har lige fået sendt en kasse med frostvarer (kød hovedsagligt) op med skibet. Det er faktisk billigere end at købe kødet her, selv om man skal betale fragt og hvad ved jeg, og så er det noget bedre. Det kan godt lyde lidt ”pivet” at vi fåe sendt mad hjemmefra i stedet for bare at leve på lige fod med alle andre… nuvel, pivpiv – det er vi ligeglade med. Man kan altså godt blive lidt pinlig over at være dansk, når man ser, hvilken sortering af kødet, der bliver sendt herop. Men lad det nu være. Fryseren er i hvert fald fyldt op nu, så der skulle være til vinteren (juleanden, som vi købte efter et par uger i byen, fylder jo også lidt). Og ellers er det jo hverdag på godt og ondt som alle andre steder. Arbejdet er stadig spændende og udfordrende, nu endnu mere, fordi jeg fungerer som leder af hele ”bulen” mens cheferne er væk på messe (når ellers de kan komme med flyveren). Det er selvfølgelig ikke så lang tid, men spændende alligevel… Jeg ville ikke have troet, jeg skulle være leder, men på den anden side, så bor jeg jo sammen med tre drenge ;-)

Nå, nok for nu. Jeg finder nok noget andet at skrive ”hjem” om på et senere tidspunkt. Så hav det godt og pas godt på jer selv og hinanden.Tilbage