Islandske landskaber

Ud over alle de "rigtige" turistmål, så er Island også en hel kaskade af forskellige landskaber. Det første landskab vi så var en slags stenslette beklædt med mos. Vi tænkte at det var da lidt ensformigt, og ville derfor vente med at forevige det. Senere fandt vi så ud af, at det er specifikt for området mellem Keflavik og Grindavik, og endte med at køre over 40 km bare for at fotografere det. Og ellers er der både frodigt og goldt, bjerge og sletter. Og så er der lavasten overalt, hvilket jo ikke ligner noget, vi kender. De mange små blomster, som gror på næsten ingen jord, er også et syn i sig selv.

Også de udslukte vulkaner sætter sine spor på sceneriet. En, der specielt er et syn værd, er Kerið, der ligger i nærheden af Þingvellir. Det er en udslukt vulkan med en sø på bunden. Der ligger en tilsvarende i nærheden, og det siges, at når vandet stiger i den ene, så falder det i den anden og vice versa.

Þingvellir er der, hvor det islandske parlament Alþingi blev grundlagt i 930, hvilket gør det til det ældste parlament i verden. En anden specifik ting, vi så, var tjæresøerne; søer af mudret, meget tjæreholdigt vand, som syder og bobler. Her lugtede VIRKELIG af prutter, og Valentin kunne ikke fordrage det! Men spændende, det er jo (heldigvis) ikke lige sådan noget, der er mest af i Danmark!

For at se billederne i stort så klik på det lille billede!

Tilbage